Hoofdconcert: Lucie Horsch en ensemble

Zaterdag 16 oktober 2021 | 20:00 u | Catharijnekerk | Burchtstraat 2 Heusden
entreeprijs € 20,00| vroegboektarief tot 8 oktober € 17,50 | BESTEL KAARTEN


Nadat zijn ouders waren gevlucht uit het door de Spanjaarden bezette ‘s-Hertogenbosch, groeide de jonge Jacob van Eyck op in garnizoensstad Heusden. Hij kwam daar in aanraking met het bruisende muziekleven van de ingekwartierde troepen en begon al op jonge leeftijd het stadhuiscarillon te bespelen. Maar wie had toen kunnen denken dat hij zou uitgroeien tot een zo groot en invloedrijk musicus? In dit concert geeft topblokfluitiste Lucie Horsch met haar ensemble een beeld van de veelzijdigheid van zijn werk en de grote invloed die hij daarmee had op grote componisten in heel Europa.

Lucie Horsch

Lucie Horsch (1999) is de kersverse winnaar van de Nederlandse Muziekprijs. Ze groeide op in een muzikale familie en kreeg vanaf haar vijfde blokfluitles. In 2009 verwierf ze nationale bekendheid met een tv-optreden tijdens het AVRO Kinderprinsengrachtconcert. Twee jaar later begon ze haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Walter van Hauwe. Daarnaast studeerde zij piano bij Jan Wijn.

Ze heeft een exclusief platencontract bij Decca Classics. In 2016 verscheen haar debuut-cd met werken van Vivaldi. Voor deze opname ontving Horsch de Edison Klassiek in de categorie Het debuut. In februari 2019 verscheen haar tweede album, getiteld Baroque Journey, opgenomen in samenwerking met de Franse luitist Thomas Dunford en de Academy of Ancient Music. Dit album werd bekroond met een Opus Klassik Award.

Lucie Horsch heeft samengewerkt met onder meer het Orkest van de Achttiende Eeuw, Ensemble Ludwig, B’Rock Orchestra, het Residentie Orkest, het Concertgebouworkest, het Los Angeles Chamber Orchestra en de Hongkong Philharmonic Orchestra. Ze was te horen op het Holland Festival, het Festival Oude Muziek, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Grachtenfestival in Amsterdam, het Budapest Spring Festival, de Festspiele Mecklenburg Vorpommern en het Hindsgavl Festival in Denemarken. Ook werkte ze samen met componisten als Louis Andriessen, Lotta Wennäkoski en Erkki-Sven Tüür. In het aankomende seizoen zal ze samen met Thomas Dunford een concerttournee maken door Japan. Horsch speelt op blokfluiten gebouwd door Seiji Hirao, Frederick Morgan, Stephan Blezinger en Jacqueline Sorel, mede dankzij de steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Uitvoerenden:
Lucie Horsch | blokfluit
Cecilia Bernardini | viool
Elise Dupont | viool
Evan Buttar | cello
Alexandra Nepomnyashchaya | klavecimbel


PROGRAMMA

Nederland
Jacob van Eyck Pavaen Lachrymae (solo blokfluit)
Jan Pieterszoon Sweelinck Pavana Lachrimae (tutti)

Italië
Jacob van Eyck Boffons (solo blokfluit)
Tarquinio Merula Ciaccona (tutti)
Nicola Fiorenza Concerto in a kl.t. (tutti)

Engeland
Henry Purcell Fantasia no. 4 (bewerking voor blokfluit, 2 violen en cello)
Jacob van Eyck Prince Robert’s Masque (solo blokfluit)
Georg Friedrich Händel Trio sonate in F gr.t. op.2 nr.3 HWV 389 (blokfluit, viool, b.c.)

Duitsland
Jacob van Eyck Bravade (solo blokfluit)
Georg Philipp Telemann Trio sonate in f kl.t. TWV 42:2 (blokfluit, viool, b.c.)

Italië
Jacob van Eyck Preludium (solo blokfluit)
Dario Castello Sonata seconda (blokfluit + klavecimbel)
Leonardo Leo Concerto in G gr.t. (tutti)

 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.