Opening festival, presentatie Hemelse Tonen

Vrijdag 15 oktober 2021 | 12:50-13:30 uur | Catharijnekerk | Burchtstraat 2 Heusden | toegang GRATIS

Eindelijk, de tweede editie van het Jacob van Eyck Festival gaat beginnen! Op vrijdagmiddag 15 oktober zwaaien de deuren open van de Catharijnekerk, en starten we het festival officieel met de presentatie van het schoolproject Hemelse Tonen.

In de aanloop naar het festival werkten 200 schoolkinderen van basisscholen De Dromenvanger in Oudheusden en JPS in Heusden onder leiding van gastdocent Rias Baarda aan dit muziekproject. Op vrijdag 15 oktober gaan ze in optocht naar de Catharijnekerk om daar een presentatieconcert te geven. Begeleid door de Bossche stadsbeiaardier Joost van Balkom op een échte beiaard!

Hemelse Tonen
Onder deze klinkende naam startte de Bossche Beiaard Stichting enkele jaren geleden een project om de beiaard meer onder de aandacht van kinderen te brengen. De beiaard is een onbekend en daardoor vaak, onterecht, een minder geliefd instrument. Om te laten zien én horen hoe leuk het maken van muziek op de beiaard kan zijn, ontwikkelde Joost van Balkom een lespakket voor leerlingen van de basisschool. Op speels wijze ontdekken de kinderen over hoe een klok gemaakt wordt, wat een carillon is hoe deze bespeeld wordt. Ook leren ze zelf muziek te componeren en te laten klinken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.