Opening festival met Vincent Bijlo

vrijdag 26 oktober 2018 | 17:00 u | Stadhuiszaal, Pelsestraat 17 Heusden | toegang GRATIS | RESERVEER PLAATSEN

Eindelijk, de eerste editie van het Jacob van Eyck Festival 2018 gaat beginnen! Op vrijdagmiddag 26 oktober zwaaien de deuren open van het voormalige Heusdense stadhuis, en starten we het festival met een conference door cabaretier Vincent Bijlo. Vanwege de beperkte zaalruimte raden we u aan om uw plaatsen tijdig te reserveren.

Vincent Bijlo (Foto: Shody Careman)

Bijlo, net als Van Eyck vanaf zijn geboorte blind, behaalde zijn eerste succes als cabaretier in 1988 met de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids cabaretfestival. In 1998 publiceerde hij zijn debuutroman Het Instituut, waarna nog 3 romans volgden. Als columnist schrijft hij onder meer driemaal per week voor het AD. Eerder schreef hij ook voor Trouw en NRC Handelsblad. Ook had hij regelmatig een radiocolumn bij BNR-nieuwsradio. Op NPO Radio 1 presenteerde hij 10 jaar lang wekelijks HollandDocRadio, het radiodocumentaire-programma van de NPS/VPRO/Publieke omroepen. Sinds zijn vroege jeugd speelt Bijlo verschillende muziekinstrumenten, waaronder piano, drums, bas, gitaar en ukelele.

Voorafgaand aan de conference wordt een kort welkomstwoord gesproken door de organisatie en een lid van het Heusdense college van B&W. Na afloop heffen we het glas op de start van een mooi en succesvol evenement.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten