Locaties

Catharijnekerk | Burchtstraat 2, Heusden

De Grote of -Catharijne kerk was in de middeleeuwen de parochiekerk van Heusden, gewijd aan de patroonheilige van de stad: Sint-Catharina. De oudste nog aanwezige bouwfases dateren vermoedelijk uit de dertiende eeuw. In de nacht van 4 op 5 november 1944 werd de kerk grotendeels verwoest door het terugtrekkende Duitse leger, maar in de jaren vijftig gerestaureerd. Mede door het houten gewelf heeft de kerk een prachtige akoestiek en leent de ruimte zich uitstekend voor concerten.

Vr 15 oktober 12:50 uur: Opening festival
Za 16 oktober 10:00 en 13:00 uur: Workshops beiaard
Za 16 oktober om 20:00: Hoofdconcert Lucie Horsch en ensemble


Cultureel Café De Republiek | Hoogstraat 4, Heusden

De Republiek is met zijn fraaie voorgevel een van de meest beeldbepalende rijksmonumenten in Heusden. Het heeft door de eeuwen heen steeds prominente bewoners gehad. In de zaal op de begane grond worden regelmatig kleinschalige concerten en lezingen gegeven.

Za 16 oktober 16.00 uur: Jacob van Eyck lezing door Tijn Vaes


Museum het Gouverneurshuis | Putterstraat 14-16, Heusden

Het Gouverneurshuis is gevestigd in een monumentaal pand daterend uit 1592. Het museumcomplex bestaat uit een hoofdhuis en bijgebouwen en is omgeven door een prachtige neoclassicistische tuin. De waterput, een kruidentuin, een kleine boomgaard en het uitzicht op de Catharijnekerk geven de locatie de sfeer van een kloostertuin. De Gildezaal leent zich voor tal van culturele activiteiten vanwege de prettige akoestiek en de sfeervolle ambiance.

Zo 17 oktober 11.00 en 16:00 uur: Jacob van Eyck Marathon blokfluit


Stadhuistoren | Pelsestraat 17, Heusden

Midden in Heusden staat het voormalige stadhuis. Het is ontworpen in de stijl van de Bossche School en dateert van 1956. Tegenwoordig is het in gebruik als Bezoekerscentrum, dat onderdak biedt aan het Streekarchief Langstraat Heusden Altena en het Heusdens Buro voor Toerisme. Het carillon van maar liefst 48 klokken wordt regelmatig bespeeld door stadsbeiaardier Peter Bremer. Het is een vier-octaafs carillon met een mooi, helder geluid, voorzien van klokken van Petit en Fritsen en Eijsbouts.

Vrij 15 oktober 19:15 uur: Carillonbespeling Carl van Eyndhoven
Za 16 oktober 12:30 uur: Carillonbespeling Henk Verhoef
Za 16 oktober 19:15 uur: Carillonbespeling Auke de Boer
Zo 17 oktober 13:00 uur: Carillonbespeling Ludo Geloen


Stadhuiszaal | Pelsestraat 17, Heusden

Op de plek waar tot de rampzalige nacht van 4 op 5 november 1944 het oude gotische stadhuis van Heusden stond, bevindt zich nu het Bezoekerscentrum. De publiekszaal op de eerste etage is een prettige, lichte ruimte waar regelmatig exposities, lezingen en concerten te bezoeken zijn.

Zo 17 oktober om 14.00 uur: Masterclass blokfluit door Lucie Horsch


 

Reacties zijn gesloten.