Locaties

Catharijnekerk | Burchtstraat 2, Heusden

De Grote of -Catharijne kerk was in de middeleeuwen de parochiekerk van Heusden, gewijd aan de patroonheilige van de stad: Sint-Catharina. De oudste nog aanwezige bouwfases dateren vermoedelijk uit de dertiende eeuw. In de nacht van 4 op 5 november 1944 werd de kerk grotendeels verwoest door het terugtrekkende Duitse leger, maar in de jaren vijftig gerestaureerd. Mede door het houten gewelf heeft de kerk een prachtige akoestiek en leent de ruimte zich uitstekend voor concerten.

Za 27 oktober om 11.00 uur: Masterclass blokfluit door Erik Bosgraaf
Za 27 oktober om 20.00 uur: Ode aan Jacob van Eyck


Cultureel café De Republiek | Hoogstraat 4, Heusden

De Republiek is met zijn fraaie voorgevel een van de meest beeldbepalende rijksmonumenten in Heusden. Het heeft door de eeuwen heen steeds prominente bewoners gehad. In de zaal op de begane grond worden regelmatig kleinschalige concerten en lezingen gegeven.

Za 27 oktober om 17.00 uur: Blokfluitrecital door jong talent Jasperina Verheij


Museum het Gouverneurshuis | Putterstraat 14-16, Heusden

Het Gouverneurshuis is gevestigd in een monumentaal pand daterend uit 1592. Het museumcomplex bestaat uit een hoofdhuis en bijgebouwen en is omgeven door een prachtige neoclassicistische tuin. De waterput, een kruidentuin, een kleine boomgaard en het uitzicht op de Catharijnekerk geven de locatie de sfeer van een kloostertuin. De Gildezaal leent zich voor tal van culturele activiteiten vanwege de prettige akoestiek en de sfeervolle ambiance.

Vrij 27 oktober om 16.00 uur: Rondleiding over Van Eyck
Za 27 oktober om 13.00 uur: Rondleiding over Van Eyck
Zo 28 oktober om 11.00 uur: Workshop muziekinstrumenten (6-12 jaar)
Zo 28 oktober om 12.00 uur: Rondleiding over Van Eyck
Zo 28 oktober om 15.00 uur: Improvisatieconcert Muzikale dialoog in het donker
Zo 28 oktober om 16.00 uur: Blokfluitrecital Der Fluyten Lust-hof


Stadhuistoren | Pelsestraat 17, Heusden

Midden in Heusden staat het voormalige stadhuis. Het is ontworpen in de stijl van de Bossche School en dateert van 1956. Tegenwoordig is het in gebruik als Bezoekerscentrum, dat onderdak biedt aan het Streekarchief Langstraat Heusden Altena en het Heusdens Buro voor Toerisme. Het carillon van maar liefst 48 klokken wordt regelmatig bespeeld door stadsbeiaardier Peter Bremer. Het is een vier-octaafs carillon met een mooi, helder geluid, voorzien van klokken van Petit en Fritsen en Eijsbouts.

Vrij 27 oktober om 15.00 uur: Carillonbespeling door jong talent Tommy van Doorn
Za 27 oktober om 10.00 uur: Carillonbespeling door jong talent Hans van Heemst
Za 27 oktober om 15.00 uur: Carillonbespeling door Joost van Balkom
Zo 28 oktober om 14.00 uur: Carillonbespeling door Peter Bremer


Stadhuiszaal | Pelsestraat 17, Heusden

Op de plek waar tot de rampzalige nacht van 4 op 5 november 1944 het oude gotische stadhuis van Heusden stond, bevindt zich nu het Bezoekerscentrum. De publiekszaal op de eerste etage is een prettige, lichte ruimte waar regelmatig exposities, lezingen en concerten te bezoeken zijn.

Vrij 27 oktober om 17.00 uur: Opening festival met Vincent Bijlo
Za 27 oktober om 16.00 uur: Lezing over Jacob van Eyck door Thiemo Wind
Zo 28 oktober om 13.00 uur: Lezing over Jacob van Eyck door Hildo van Engen


Woonzorgcentrum Sint Antonius | Roomsche Kerkstraat 5, Heusden

Sint Antonius is gelegen binnen de stadswallen van Heusden. Het is een kleinschalig en gemoedelijk woonzorgcentrum met een hechte gemeenschap van bewoners en medewerkers. Wekelijks worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals optredens en lezingen, waar ook vaak bewoners uit de vesting, familie en vrijwilligers aanschuiven.

Vrij 27 oktober om 19.15 uur: Concert Jacob van Eyck – Brabander, blokfluitist, beiaardier

Reacties gesloten