Der Fluyten Lust-hof | jong blokfluittalent

Ruim baan voor talent tijdens het eerste Jacob van Eyck Festival! Twee jonge blokfluitisten, die eerder in het programma ook deelnemen aan de masterclass met Erik Bosgraaf, geven op zaterdag- en zondagmiddag elk een solo-optreden. Natuurlijk spelen ze volop uit Der Fluyten Lust-hof, maar ze verrassen u ook met ander repertoire. Bij goed weer wordt een deel van het programma buiten gespeeld, geheel in de traditie van Jacob van Eyck in zijn Utrechtse tijd.


Jasperina Verheij, blokfluit solo

zaterdag 27 oktober 17:00-18:00 uur | Cultureel Café De Republiek | Hoogstraat 4, Heusden | toegang GRATIS | geen reservering

Jasperina Verheij (19) begon met muzieklessen toen ze vijf was en later met blokfluitlessen bij Josien van der Tweel. Sindsdien won ze meerdere prijzen, op onder andere het Prinses Christina Concours (Ensemble Aanmoedigingsprijs, Donemusprijs, Gaudeamusprijs en derde prijs in de finale in Haarlem) en de Open Recorder Days Amsterdam (Royal Wind Musicprijs). Ze heeft onder andere opgetreden op het Festival Oude Muziek Utrecht (Fringe) en het Grachtenfestival Amsterdam en speelde soloconcerten met verschillende orkesten.
In 2015 werd zij toegelaten tot de Jong Talentafdeling van het Koninklijk Conservatorium. Momenteel studeert ze blokfluit bij Daniël Brüggen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en combineert dat met de studie Life Science & Technology aan de universiteiten van Leiden en Delft. In oktober 2017 begon zij met zanglessen en een half jaar later deed ze succesvol toelatingsexamen voor de zangafdeling van het Koninklijk Conservatorium. Sinds september 2018 studeert zij daar ook klassiek zang bij Lenie van den Heuvel.


Veronica Tollenaar, blokfluit solo
zondag 28 oktober 16:00-17:00 uur | Museum het Gouverneurshuis | Putterstraat 14, Heusden | toegang GRATIS | geen reservering

Veronica Tollenaar (26) speelt al vanaf jonge leeftijd blokfluit. Ze werd enorm geïnspireerd door haar eerste docent, en werd toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze studeerde bij Reine-Marie Verhagen en Daniël Brüggen. Recentelijk is ze daar afgestudeerd. De wijze waarop een simpel stuk hout je laat communiceren met andere musici en met luisteraars, fascineert haar. Ze speelt muziek uit de periode vanaf de middeleeuwen tot en met de dag van nu.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten