Brabander, blokfluitist, beiaardier

vrijdag 26 oktober 2018 | 19:15 u | Woonzorgcentrum Sint Antonius, Roomsche Kerkstraat 5 Heusden | toegang GRATIS | geen reservering

Blokfluitduo Els Althuizen en Fiet Nafzger presenteert een programma met muziek, gedichten en illustraties: een tour door Van Eyck’s Der Fluyten Lusthof. En omdat Paulus Matthijsz deze boeken met muziek heeft uitgegeven spelen ze ook enkele stukken die door hem zijn gecomponeerd.

Het duo gebruikt in dit programma verschillende blokfluiten, van sopraan- tot en met grootbasblokfluit. De toelichting die zij erbij geven is ook voor mensen met een bescheiden muzikale achtergrond goed te volgen. Met een beamer worden illustraties getoond.

Els Althuizen studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Tilburg bij Pieter van Veen en sloot deze opleiding af met de diploma´s docerend musicus (1980) en uitvoerend musicus (1981). Later studeerde zij nog verder bij Marijke Miessen in Amsterdam. Zij maakte deel uit van diverse muziekgezelschappen en verleende medewerking aan een aantal radio- en cdopnames en aan de instrumentale begeleiding van koren tijdens concerten. Momenteel speelt zij in diverse blokfluitensembles en heeft ze een eigen lespraktijk in Rosmalen.

Fiet Nafzger studeerde blokfluit bij Joannes Collette aan het Conservatorium Maastricht. Tijdens haar studie richtte zij samen met studiegenoten twee ensembles voor Oude Muziek op: het Huelgas Ensemble en Syrinx. Met deze ensembles, gespecialiseerd in muziek uit de periode van 1300 tot 1600, gaf ze concerten in binnen- en buitenland. Na haar studie is ze les gaan geven aan het Conservatorium Maastricht en aan verschillende muziekscholen. Daarnaast leidde zij vele huismuziekcursussen rond de muziek van Guillaume Dufay, Josquin Desprez en middeleeuwse troubadours.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *