Bereikbaarheid en parkeren

Bereikbaarheid
Met eigen vervoer
Heusden ligt op korte afstand van de A59. Raadpleeg online een routeplanner voor een gedetailleerde routeomschrijving.

Met het openbaar vervoer
De vesting Heusden is per bus en buurtbus te bereiken via:
– Buslijn 135 (Den Bosch, Vlijmen, Haarsteeg, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Oudheusden).
– Buurtbus 233 (Waalwijk, Drunen, Elshout, Oudheusden, Wijk en Aalburg). Je kunt het beste uitstappen bij bushalte ‘Demer’ (in de vesting) of bij de bushalte Vestingstraat. Vanaf hier wandel je in 5 à 10 minuten naar het centrum.
Plan je reis via www.9292ov.nl.

Taxibedrijven
Taxi A59: 06-42156592

Plattegrond
Download hier de plattegrond van Heusden Vesting!

Parkeren in de vesting

Gratis parkeren
Je kunt je auto het beste aan de rand van de vesting parkeren. Er zijn drie grote parkeerterreinen waar altijd plek is: aan de Vestingstraat (P Heusden Centrum Zuid), de Mastdijk (P Heusden Centrum Oost) en de Tramhaven (P Heusden Centrum West). Parkeren is hier bovendien gratis. Vanaf hier wandel je in 5 à 10 minuutjes naar het centrum. Dit is nog een leuke wandeling ook. Onderweg krijg je een mooie kijk op de vestingwallen.

Wil of moet je toch in de vesting parkeren? Dan kan het zijn dat je even moet zoeken naar een plek. Je mag alleen parkeren in de wit omrande vakken. Let op: in sommige zones is het betaald parkeren of alleen voor vergunninghouders.

Gehandicaptenparkeerkaart
Heb je een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kan je gratis parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats. Deze vind je op het Burchtplein, de Htg. Johanna van Brabantstraat (kerk), de Hoogstraat (huisnummer 4), de Pelsestraat (Bezoekerscentrum), de Breestraat (Bezoekerscentrum), de Roomsche Kerkstraat (Sint Antoniushof) en de Demer (Seniorensociëteit). Je kunt met je auto uiteraard ook op andere plekken in de vesting parkeren.

Reacties zijn gesloten.